Багато європейців не розділяють захоплення іспанців корридою. Адже вбивати тварину отак привселюдно і нешивидко здається декому занадто кривавим видовищем. Але ця традиційна розвага сягає корінням у часи Римської імперії та гладиаторських боїв. І коли на арену виходить тваринка вагою за тону, то на місці тореадора зголоситься бути не кожний.
Приємно зазначити, що в Іспанії навіть є тореадор українського походження, його, правда, називають «Finito de Moscú» бо він «із Маскви», але народився Роман Карпухін в Харкові 1967 року. http://genry3000.livejournal.com/38618.html
Ну і що, що іспанці його серйозно не сприймають, адже на арені він виглядає не тореадором, а скоріш танцюристом, ким він, власне, і є. Торерував «Finito de Moscú» не дуже довго, достатньо аби засвітитися та ввійти в анали, а врешті решт відкрив школу танців у Барселоні…
Ну, але пісня не про нього. А про те, що в Іспанії існує дуже росповсюджена страва «criadillas», тобто прибамбаси телят, баранців та биків; і хлопчикам з дитинства радять цю страву вживати, аби те, що треба, росло… І воно справді росте, мушу визнати! :)))
І там така радість досить дешевенько Вам обійдеться, дешевше бруду: 3,5 євро за 1 кг!
Пригадався анекдотик. Приходить чувак в ресторан близ Арени, де коррида відбувається, і замовляє собі відповідну страву — «criadillas». Йому приносять на підносі чималенький прибамбас, ледь доїв весь. Смачно, блін!
Повертається наступного дня, знову просить теж саме. Приносять блюдо, а там лежить дещо в п»ять разів меньше за розміром. Чувак обурюється: «Як так, чому так мало?» На що йому вдповідають: «Вибачте, сеньор, вчора не пощастило бику, а сьогодні- тореадору!»
wikare
16.02.2010О! Оце на 180 град. від політики льОля як розвернулась! я на 10 хв. забув про існування усіх 450 баранців (ВР) й інших тварин у Києві 🙂 Хороші пости — потрібні!
liolia
16.02.20102 Wikare. Для тих кому цікаво без політики і без сексу!
wikare
16.02.2010хе-хе! 🙂
без сексу, хе-ги-га-га!
(побували б Ви поряд з моніторами чи екранами смартів, коли то дівки читали!… і де їх вільні руці були, хе-ех:)
1st
17.02.2010«А про те, що в Іспанії існує дуже росповсюджена страва «criadillas», тобто прибамбаси телят, баранців та биків; і хлопчикам з дитинства радять цю страву вживати, аби те, що треба, росло… І воно справді росте, мушу визнати! :)))» —
Это надо понимать так, что у Вас имеются близко знакомые испанские тореадоры? ;))
Вспомнился дурацкий, старый бородатый анекдот, его все знают, но я всё равно расскажу 🙂
«Мужчинка на курорте решает поплавать за буйками, подплывает к оным и в этот момент под водой некая неведомая рука, берёт мужика за яйца и грозный голос из под воды вопрошает: «Два отрезать или два пришить»?
Дядька в шоке, естессно, думает лучше 4 чем ни одного, и даёт согласие пришить. Ловкая подводная рука исполняет операцию. Плывет мужчина к берегу убитый горем и вдруг его осеняет, бляха, что я скис??? Ведь просто нужно ещё раз заплыть за буйки там спросят два отрезать или два пришить — скажу пусть отрезают… и проблема решена! Поплыл назад. На том же самом роковом месте неведомая рука, берёт мужика за яйца и и грозный голос вещает: «Четыре отрезать или четыре пришить»?… «
liolia
17.02.20102 Wikare. Та невже? Думаю, Ви дещо перебільшуєте….
2.Фьорст. Страву «criadillas» їдять не лише тореадори, а й звичайні іспанці… До речі, я ось щойно подумала: і справді, як це так, що у мене досі тореадора не було?! Треба з цим щось робити:)
Анекдот у Вас жорстокий:))перетворили, блін, хрєн на гроно.
-Любий у тебе такі гарні та довгі вії…
-Це тому, що я в дитинстві багато плакав…
-Краще б ти пісяв більше!!!
1st
17.02.2010Ох, Лёля, а у Вас такой анекдот добрый, шо капец… ;))
liolia
17.02.20102 Фьорст. У мене, на жаль, анекдот «жизненный»!